opc_loader

------De webwinkel blijft open tijdens de lockdown-----

Hoe verwijder ik printer inkt?

Hoe verwijder ik printer inkt?

Bij het verwisselen van de cartridges in uw printer, wil het nog wel eens gebeuren dat u inkt aan uw vingers krijgt. Hoe sneller u uw handen wast met koud water, hoe gemakkelijker de inkt er af te krijgen is. Als het met gewone zeep niet lukt, kunt u het beste zeep met korrels gebruiken. (bijv. garagezeep)

Het beste is natuurlijk voorkomen dat de inkt op uw handen of in uw kleding komt.

Wikkel uw cartridge altijd in keukenpapier en doe dit in een zakje, of gebruik de plastic beschermkapjes wanneer u uw cartridge vervoert. Ook al is de cartridge leeg, er zal zeker nog inkt afkomen.

Bij inkt in textiel is het ook aangeraden zo snel mogelijk te handelen. De best werkende manier om de inkt te verwijderen, hangt af van de stof en het product waar de vlek in zit. Spoelen kan het best met koud water, door warm water trekt de inkt namelijk meer in de stof. Belangrijk is het nooit te wrijven, maar te deppen. Anders wordt de inktvlek alleen maar groter. Wil deppen met alleen water niet helpen, dan worden er op internet diverse huismiddeltjes aangeraden, zoals (ontsmetting)alcohol, nagellakremover of (koffie) melk.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.